RUT-avdrag

En privatperson kan få max 50 000 kr i RUT-avdrag per år och person och det gäller hushållsnära tjänster (RUT). Om RUT-tjänsten överstiger det maximala beloppet på 50 000 kr per person får du som kund betala fullt pris för tjänsten. För att barnpassningen ska ses som en hushållsnära tjänst måste den ske i hemmet eller i anslutning till hemmet; annars gäller dubbel taxa.

Exempel;
I nedanstående exempel kan du se hur mycket du kommer att betala per månad om du anlitar oss för regelbunden barnpassning med 3 timmar varannan vecka.

Barnpassning ( 3 tim *372kr*2) 2232 kr
Med skattereduktion betalar du hälften -1116 kr
Summa månadskostnad för dig som kund  1116 kr

 

Villkor

Safico AB erbjuder sina tjänster kring barnpassning till kund under varumärket Barnpassning Nära Dig i Stockholm. Villkoren nedan syftar till företaget Safico AB–Barnpassning Nära Dig i Stockholm men benämns med Barnpassning Nära Dig nedan och på hemsidan. 

  • Tjänsten regelbunden barnpassning innebär att en barnvakt anställd av Barnpassning Nära Dig utför barnpassning i hemmet eller i anslutning till hemmet. Barnpassning Nära Dig betalar skatt och sociala avgifter för barnpassaren och alla anställda har ansvarsförsäkring. Barnpassning Nära Dig innehar F-skattsedel och betalar mervärdesskatt för tjänsten.
  • Tjänsten räknas som hushållsnära tjänst och är därför avdragsgiltig dig som kund. Skatteavdraget görs direkt vid köp och kunden betalar 50 % av summan inkl. moms till Barnpassning Nära Dig. Exempel: En timmes barnpassning (vardag, standard) kostar 372 kr men med RUT-avdrag på 50 % betalar du som kund 186 kr per timme.  
  • Minimum är 3 timmar/bokningstillfälle. Tiden för utnyttjande av tjänsten avrundas uppåt till närmsta kvart. 
  • Avbokningar av företagets tjänster skall göras senast 24 timmar innan bokat tillfälle. Om avbokning sker senare debiteras kunden med en avbokningsavgift på 500 kr. Vid avbokning av barnpassning samma dag så debiteras kunden halva kostnaden för den tiden som skulle ha utförts. Om barnet blir sjukt samma dag och om man avbokar passet innan kl 11 så utgår ingen avgift. Det är viktigt att meddela inställt barnpassningstillfälle till barnvakten och företaget senast kl 11 den dagen som det tilltänkta passet ska äga rum. Vid senare avbokning än kl 11 samma dag så debiteras kunden halva kostnaden för den tiden som skulle ha utförts oavsett anledning. 
  • Safico AB/Barnpassning Nära Dig har ansvarsförsäkring, egendomsförsäkring hos Folksam samt FORA- försäkring.
  • Anställda hos Barnpassning Nära Dig har ingått ett sekretessavtal för att skydda klientens integritet mot utomstående. Allmänna uppgifter skyddas av PUL. 
  • Barnpassning Nära Dig fakturerar kund med regelbunden barnpassning månadsvis med underlag som inkommit från den anställdes tidrapport.   Fakturan skall betalas inom 10 dagar netto. Om beloppet överstiger gränsen för skatteavdrag för hushållsnära tjänster (50 000 kr/person och år) har Barnpassning Nära Dig rätt att fakturera fullt pris för tjänsten. Fullt pris faktureras även om kunden inte har rätt till RUT-avdrag, t.ex. att kunden har betalt för lite skatt.
  • För frågor och svar kring RUT-avdrag se även information hos Skatteverket.
  • Avtalet mellan Barnpassning Nära Dig och kund gäller tillsvidare och kan avslutas av båda parter.  Är kunden missnöjd med barnvakten ersätter Barnpassning Nära Dig denne mot en annan barnvakt kostnadsfritt. 
  • Om man inte är nöjd med tjänsten återkommande barnpassning som Barnpassning Nära Dig erbjuder vid första tillfället så bjuder företaget på detta.